Dit is de FAQ voor Netwerkvereniging ColoClue, een soort van toelichting op het huishoudelijk reglement. Alle leden zullen het in deze FAQ genoemde moeten begrijpen en onderschrijven.
Als je naar aanleiding van wat hier staat nog vragen hebt, dan horen we dat graag. Als er bijvoorbeeld iets in de FAQ staat waarvan je denkt “Nou ja zeg! ColoClue is stom! Als dat echt zo is wil ik geen lid worden!“, stuur ons dan even een mailtje via ons contact formulier, want grote kans dat er sprake is van een misverstand.
Bedankt voor je belangstelling!
Plaatsen van de machine
+-------------------------------+ groen geel zwart oranje rood / bruin blauw wit - / +--------------------------+
Nogmaals, wij zorgen voor de kabels. Je hoeft verder niets mee te nemen, maar het mag natuurlijk wel.
Configureren van je machine
IP-adressen en domeinnamen
Tenslotte bieden we ook nog een recursor aan. Alhoewel je als lid natuurlijk prima in staat bent om zelf zo’n dienst te draaien op je eigen machine, is deze beschikbaar als backup nameserver voor alle ColoClue-eigen IPv4 en IPv6 adressen.
Servicemenu
Betalen
Het verenigingsgevoel
Abuse
Natuurlijk kan het voorkomen dat er toch eens iets voorvalt, we zullen je dan vragen zo snel mogelijk actie te ondernemen om verder abuse te voorkomen. Als er heel veel klachten binnenkomen over een bepaalde machine, behoudt de vereniging het recht om de bewuste machine van het netwerk te halen tot de problemen opgelost zijn.
Het netwerk
ColoClue is verbonden met Atom86, Fusix, TeliaSonera, Fiberring en True. Dat is een hele verzameling. Samen zijn zij de transitproviders die onze routes naar de andere bestemmingen in de wereld sturen. Daarnaast hebben we een ring van Asimo tussen al onze locaties en levert Fusix ook een verbinding tussen euNetworks en Nikhef.
Verder zijn we member van de AMS-IX, de NL-ix, Asteroid, SpeedIX, Frys-IX, DE-CIX, France-IX en SwissIX, waar we ook met vele partijen peeren. De meest actuele lijst is altijd hier te vinden: https://github.com/coloclue/peering/blob/master/peers.yaml. Deze lijst wordt namelijk automatisch regelmatig door onze routers uitgelezen en daarmee bouwen ze de correcte BGP sessies op.